Elke bedrijf heeft in zijn marketingplan wel social media staan. Facebook, twitter of Instagram zijn niet primaire doelen om te verkopen maar kunnen mits goed ingezet wel de verkoop een stimulans geven. Veel bedrijven beginnen eraan maar vaak bloed het een langzame dood. Het enthousiasme gaat er snel vanaf als je geen likes weet te scoren. Social media bijhouden kost veel tijd, alleen een bericht plaatsen als je gesloten bent of je followers een “Fijne Kerstdagen” wensen is niet goed om aan klantenbinding te doen. 

Facebook is onder ondernemers het meest gebruikte maar ook het kanaal met de meeste valkuilen. Plaats je niet geregeld of post je alleen een paar zinnen tekst dan kun je het bij Facebook wel vergeten, ze laten je nauwelijks zien. Plaats daarom altijd een foto of filmpje bij je bericht. Niet al je berichten hoeven een commerciële boodschap te bevatten, probeer eens wat anders. Daar stoppen dus veel bedrijven met social media, …Maar wat moet ik dan posten?

 

Social is leuk

Mega Marketeers vind dat social media leuk moet zijn en geen kwelling. Een post moet leuk zijn om te lezen en om te maken. Ben je dan echt door je creativiteit heen dan hebben wij enkele suggesties die snel te maken zijn. Maak er dan gelijk een paar en plan deze in zodat je in elk geval regelmatig je Facebook vult.

  • Een quote doet het altijd goed. Op verschillende websites worden ze kant en klaar aangeboden.
  • Maak een poll op Facebook, binnen twee minuten staat ie erop en followers vinden het leuk.
  • Plaats een foto van je bedrijf, zo laat je zien dat je “echt” bent en kunnen mensen zich beter identificeren met jou als ondernemer.
  • Als je een nieuwsbrief hebt dan kun je deze nog eens extra promoten in een bericht.
  • Maak een post over een feestdag, met Koningsdag loopt heel Facebook vol met plaatjes en foto’s.
  • Plaats een felicitatie als een van je medewerkers jarig is, rijbewijs heeft gehaald of zwanger is.

Je ziet dat het niet zo moeilijk is om content te verzamelen. Succes en wij zijn er voor jou.

Social inspiratie blog

Hey, heb je kunnen vinden wat je zocht?

Wat hoopte je te vinden op onze website?