seo

SEO, (dat staat voor zoekmachine optimalisatie) is een term dat in de online marketing vaak gebruikt wordt. Maar wat is het precies en wat heb je eraan? SEO is een verzamelnaam van technieken die je gebruikt om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen bij zoekmachines. Er zijn niet een paar trucjes waarmee je even mee op nummer één komt, want dan zou iedereen dat doen. Honderden factoren bepalen waar je website in de lijst van zoekresultaten komt te staan.  

Klikratio en SEO

Dat je liever op nummer 1 wilt staan in plaats van op nummer 5 spreekt voor zich. Maar dit verschilt sterk per geval. De kans dat mensen dan op je website klikken is dan namelijk een stuk groter. Uit dit rapport blijkt dat de eerste plaats gemiddeld een CTR heeft van 21,12%.  

De tweede plaats CTR = 10,65 % 

De Derde plaats: CTR = 7,57% 

De Vierde plaats: CTR = 4,66% 

De Vijfde plaats een CTR = 3,42% 

Linkbuilding voor je SEO

Een van de belangrijkste factoren van SEO is Linkbuilding. Bij linkbuilding zorg je ervoor dat andere websites naar jouw website linken. Google ziet zo een link namelijk als een “stem”. In volgende blogs gaan we verder in op het linkbuilden.  

seo

Zoekwoorden

Het gebruik van de juiste zoekwoorden in je content speelt ook een grote rol. Met tools zoals de Google zoekwoordenplanner kan je gemakkelijk zien op welke woorden wel gezocht wordt en op welke niet. Zorg ervoor dat je niet alleen voor de zoekwoorden kiest waar veel op gezocht wordt, maar vooral de meest relevante. 

Wanneer je een goede lijst met zoekwoorden hebt, kun je content gaan maken. Blogs en bijvoorbeeld productbeschrijvingen kun je hier goed voor gebruiken. Zorg ervoor de content dieper ingaat op de zoekwoorden, en dat je er de vraag van de lezer mee beantwoord. Ook zullen andere bedrijven zullen de content gebruiken/ delen als het waardevol voor ze is, waardoor jij er weer een link bij krijgt. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen doen op SEO-gebied? Neem dan vooral contact met ons op. 

Hey, heb je kunnen vinden wat je zocht?

Wat hoopte je te vinden op onze website?