Je wilt een gloednieuwe website laten ontwerpen, omdat je huidige website al wat ouder is en niet meer aan je eisen voldoet. Waarschijnlijk zul je dan een webdesign bureau willen inhuren. De vraag is nu: waaraan herken je een goed webdesign bureau? In deze blog geven we je een aantal tips.

Hoe ziet de website van het webdesign bureau eruit?

Als het goed is, zou het een goed webdesign bureau zijn eer te na zijn om een lelijke website te hebben. Net zoals een tandarts altijd zelf een gaaf gebit heeft en een voetbaltrainer ook een goed balletje kan trappen, hoort een goed webdesign bureau een uitstekende website te hebben. Heeft het bureau dat niet, dan kun je je afvragen waarom ze jouw website beter zouden bouwen.

Is het ‘too good to be true?’

Websites bouwen is een vak. Het vak leren kost veel tijd en geld. Een echt webdesign bureau dat echt goede webdesigners in dienst heeft, zal zijn websites dus niet voor een habbekrats aanbieden. Een goed website design kost tijd en goede mensen en daardoor geld. Een goed webdesign koop je dus niet voor een habbekrats. Dus denk goed na als mensen zeggen dat ze je hele website van top tot teen ontwerpen voor 200 euro. Een investering van 2000 euro die 3000 euro oplevert, is nog altijd veel beter dan een investering van 200 euro die 100 euro oplevert. Een webdesign kost ongeveer 500 tot 2000 euro, een website laten maken kost, afhankelijk van de grootte van de website, circa tussen de 500 en 10000 euro.

Heeft het webdesign bureau een portfolio?

Als het goed is ben je als professional trots op je werk. Dus als mensen een professional vragen om hun werk te laten zien, zal hij/zij dat waarschijnlijk graag doen. Is dat niet het geval, dan is er iets mis. In dat geval zijn er 2 scenario’s denkbaar:

  • Het bedrijf is zo jong dat het nog geen klanten heeft gehad;
  • Het bedrijf levert zulk slecht werk af, dat het het liever niet wil laten zien.

Helaas kun je beide scenario’s beter mijden. Er is nog wel wat te zeggen voor een jong bedrijf, maar ze maken vaker fouten dan gevestigde namen. Elk gerenommeerd webdesign bureau heeft een portfolio pagina waarop het eerder verrichte werk uitgelicht wordt.

Werkt het bureau met wireframes?

Wireframes zijn gedetailleerde weergaves van hoe je website eruit gaat zien en hoe hij precies werkt. Het zijn als het ware de ‘skeletten’ van je website. Deze zijn belangrijk, omdat ze je al in een relatief vroeg stadium laten zien hoe je website gaat functioneren. Daardoor kun je al snel aangeven dat je iets veranderd wilt hebben of dat iets niet helemaal naar wens is. Een goed webdesign bureau zal je altijd eerst wireframes tonen voordat ze aan de slag gaan met de volwaardige designs. Zo krijg jij meer inspraak in het ontwerpproces en kun je duidelijker aangeven wat anders moet.

Wireframs webdesign bureau

Werkt de website op alle devices?

Een website is op geen enkel apparaat precies hetzelfde. Hou zou dat ook ooit kunnen: je computer heeft een breed beeldscherm, terwijl de meeste mensen hun smartphone verticaal houden. Dus als een webdesign bureau je een mooi verhaaltje over een ‘one size fits all’ webdesign probeert te verkopen: doe het niet. Elke device verdient een eigen design. Wees heel huiverig als een bureau jouw website niet optimaliseert voor zowel desktop, tablet als mobiel.

Luistert het webdesign bureau naar jouw wensen?

De belangrijkste eigenschap van een goed webdesign bureau is eigenlijk een hele voor de hand liggende: luistert het bureau wel naar jouw wensen? Elke site en daarmee elke klant is wezenlijk anders in zijn behoeftes. Een bureau dat alleen maar een vast stramien afgaat en voor elk bedrijf vrijwel exact dezelfde website klaar heeft liggen, doet zijn werk niet goed. Het zijn juist de webdesign bureaus die hun ontwerpen aan de wensen van hun klanten kunnen aanpassen, die hun werk echt goed doen.

Dat wil ik ook!

Wil jij ook een goed webdesign bureau inhuren? Eentje dat werkt met wireframes en jouw website precies afstemt op jouw wensen? Dat kan! Mega Marketeers is al jaren gespecialiseerd in het ontwerpen van websites en webshops. Ons webdesign team staat altijd klaar om voor jou een mooie website te ontwerpen. Daarnaast kun je ook een gehele website laten bouwen, mocht je niet zelf aan de slag willen met WordPress.

Hey, heb je kunnen vinden wat je zocht?

Wat hoopte je te vinden op onze website?