domeinnamen

De duurste domeinnamen

Bijna iedereen heeft wel een domeinnaam ergens laten registeren, ongeacht of je deze ooit gaat gebruiken. De kosten om te behouden vallen erg mee als je die vergelijkt wat het kan opleveren. De top vijf van de duurste domeinnamen.

De top vijf

Aan kop met maar liefst een 30 miljoen euro is Insurance.com. De waarde is zo opgelopen door het aantal bezoekers van de website.

Voor 29,5 miljoen euro ging HomeAway er met vacationrentals.com vandoor. Geen misselijk bedrag om je concurrent Expedia alleen maar een hak te zetten.

Bij een private jet denk je toch al snel aan over the top luxe. Een website mag wat kosten, ongeveer een 25,2 miljoen euro werd er neergelegd voor PrivateJet.com

Kort maar krachtig Internet.com werd verkocht voor 15,1 miljoen euro aan Quin Street. Dit bedrijf grossiert in dure domeinnamen, ook Insurance werd door hen opgekocht.

Als je geld en macht hebt zul je krijgen wat je wilt, dus ook de perfecte domeinnaam. Het Chinese hard en -software ontwikkel bedrijf Qihoo kocht 360.com voor de som van 14,3 miljoen.

 

Lucratieve domeinnamen

Dat het vastleggen van een url ook lucratief kan zijn bewijst de NPO. In dit geval de Nederlandse Postduiven Organisatie. De Nederlandse Publieke Omroep wilde deze url zo graag hebben dat ze er tonnen voor over hebben gehad. Let wel, dit zijn uw belastingcenten. Naar aanleiding van deze aankoop barstte de discussie pas goed los.

 

Hoeveel url leg je vast

Er zijn mensen die maken er een sport van. Zoveel mogelijke vrije url’s vast te leggen en op deze manier een hoop geld te verdienen. Wil jij perse die ene naam aan je website koppelen dan kun je de url kopen. Een simpele url kan al duizenden euro’s kosten. Maar als je creatief bent is duur aankopen niet altijd nodig. Wil jij een url vastleggen, wij staan voor je klaar.

 

 

Hey, heb je kunnen vinden wat je zocht?

Wat hoopte je te vinden op onze website?