Je weet nu dus al twee dingen: wat voor soort website je wilt en wat je doelgroep is. Maar dan zijn we er nog niet. “O jee, wat nu weer?”, hoor ik je denken. Geen paniek, niets ernstigs. Een website laten maken heeft vulling en afbeeldingen nodig. Het is net als een gevuld gebakje: zonder vulling stort ie in en hapt ie niet zo lekker. In het geval van een website ben je onvindbaar op Google en niet interessant voor klanten. Maar daar is een oplossing voor. Content, heel veel relevante content in alle vormen en maten.

Maar wat is content nu eigenlijk en wat is het nut? Heel makkelijk, content is de inhoud op jouw website. Google is gek op content. Zeker als deze relevant is en regelmatig bijgehouden word. Want net als een gebakje kan content ook over datum raken. Nu hoef je niet elke keer compleet nieuwe teksten uit je mouw te schudden, je kunt ze gewoon updaten. Het is een tijdrovende klus die je niet even tussendoor doet, maar je volle aandacht vraagt. We zien de paniek al in je ogen, hoe ga ik dat doen?

We geven je vast een voorzet met enkele vormen van content of afbeeldingen die onmisbaar zijn op je website.

Blogs

Hierin kun je jouw kennis delen met vaste klanten en potentiële klanten. Er zijn wel een paar simpele regels waar je je aan moet houden. Bepaal een onderwerp, weet voor wie je schrijft, zorg voor een amusante tekst die lekker makkelijk leest. En niet geheel onbelangrijk, doe een zoekwoordenonderzoek, dan maak je Google ook weer blij en Google zal je belonen met een hogere waardering en een hogere positie. Wil je nog meer blog tips, laat het ons even weten. Als we ze hier allemaal opnoemen, wordt het wel een erg lange tekst. Plaats in elk geval relevante afbeeldingen.

Afbeeldingen

Een goede foto of afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en vertelt gelijk het verhaal van je blog. Niet alleen foto’s, maar ook illustraties en infographics keurt Google goed. Kies je afbeelding wel zorgvuldig. Als je schrijft over het eerdergenoemde gebak en opeens een foto van een hijskraan plaatst, dan is dat wel heel vreemd.. Wil je infographics plaatsen om iets duidelijk te maken, maak het dan ook duidelijk. Als je hogere wiskunde nodig hebt om een infographic te lezen, dan weet je zeker dat er mensen weggaan en nooit meer terugkeren. Daardoor wordt je plaats in Google weer lager. Voor goede foto’s zijn er enorm veel stockfoto’s. In betaalde beeldbanken is het meeste beeld te vinden, maar er zijn ook zat gratis stockfoto’s te vinden.

Gifjes en video

Video’s of gifjes zijn een snelle manier om iets te vertellen en Google weet ze steeds meer te waarderen. In een video kun je snel en eenvoudig wat vertellen over je bedrijf. Zorg wel dat de presentator weet wat hij zegt en er goed beeld en geluid gebruikt is. Denk maar aan de vloggers van Youtube. Miljoenen views en volgers. Nu hoeft jouw video geen halfuur te duren maar bij goede content kan de impact groot zijn.

Reviews

Reviews laten plaatsen met afbeeldingen doet het altijd goed om vertrouwen te winnen bij klanten. Vraag je klanten gerust of ze een review over jouw bedrijf of winkel willen plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld op Trustpilot of Google. Deze reviews kun je gerust gebruiken op de website of je social media kanalen. Lezen wat anderen over je denken schept vertrouwen. Heb je een webshop, dan kun je Trustpilot zo inzetten dat je klanten na hun aankoop een bericht ontvangen of ze een review willen plaatsen.

Zo moeilijk is het niet

Zie, het valt best mee, als je weet wat je doet. Regelmatig komen er hier op het hoofdkantoor ondernemers over de vloer die niet meer weten waar ze het zoeken moeten. Met wat bakken sterke koffie stellen we ze gerust dat er nog niets verloren is. Geef ons een paar dagen of een week en wij komen met een plan de campagne en toffe afbeeldingen. Wij lichten je oude website helemaal door, zorgen voor een nieuwe impuls bij je social media en misschien kunnen we ook wat aan je logo en bedrijfskleuren doen.

Dat klinkt als een hoop werk, maar de kosten vallen best mee en daarbij geven we je 100% resultaat garantie. Wij beloven jou en je bedrijf een florissante toekomst. Wil jij het Mega geheim weten? Check het hier.

Hey, heb je kunnen vinden wat je zocht?

Wat hoopte je te vinden op onze website?