Hoe maak je van je starters website een grote, goedlopende website?

Als zzp’er of eigenaar van een bedrijf begin je altijd met een basic website vergelijkbaar met een Fiat, een simpele, degelijke en betrouwbare auto. Maar hoe kom je van je Fiat naar een Bentley dat leg ik je in deze blog uit.

Hoe begin je met het verbeteren van je website?

Je hebt nu dus je ‘’Fiat’’ maar je kan je Fiat niet rijden zonder hem te onderhouden. Je moet eens in de zoveel tijd de olie verversen, banden vervangen, kleine/grote beurt en ga zo maar door. Dit geldt ook voor jouw site. Zorg ervoor dat je elke maand een moment neemt om je site te verbeteren. Denk hierbij aan content vernieuwen, pagina’s toevoegen of je oude items aanpassen naar relevante informatie. Zo zorg je ervoor dat jou site altijd up to date is.

Wat is de volgende stap voor je website?

Oké, het begin is daar je hebt je website en je houdt hem goed bij. Maar nu, je bedrijf groeit, jij groeit en je site voldoet niet meer aan jouw nieuwe eisen. Dus het is tijd voor de volgende stap en je doet je Fiat weg en neemt een BMW

Meten is weten

De gloednieuwe BMW heeft ten opzichte van je oude Fiat veel meer tools om je rij plezier te verbeteren. Je kan nu zien hoeveel kilometer je nog kan rijden, cruise control, achteruitrij camera’s en parkeersensoren. Ook op je nieuwe website heb je meerdere nieuwe tools en data om te analyseren. Analyseren kun je doen op Google Analytics. Hier kan je voor je eigen site zien waar mensen vooral op kijken en waar er eigenlijk niet veel aandacht naartoe gaat. Zo kan je zien waar het op jouw site nog beter kan en kan je dat gaan verbeteren. Vergeet alleen niet dat je BMW ook bijgehouden moet worden. De kosten hiervoor zullen hoger uitvallen dan bij je Fiat maar daarbij krijg je ook beter materiaal.

Je groeit tot een groter bedrijf en wat nu?

Je hebt nu een groot bereik en staat hoog in de ranking van Google maar, je ontdekt dat er meer dingen belangrijk zijn voor je bedrijf dan alleen aanwezig zijn. Hierbij kan je denken aan het design, de beveiliging en uitbreiding van je website. Zo val je nog meer op en onthouden mensen sneller je naam. Ook kun je de beveiliging van je website verbeteren. Aangezien je nu een groot bedrijf bent wordt je website gevoeliger voor hackers, dus moet jij ervoor zorgen dat je de hackers buiten de deur houdt. Ook wordt maatschappelijk ondernemen belangrijk voor je en dit laat je ook op je website zien. Eigenlijk ga je van de BMW naar een Tesla

Je bent een groot bedrijf en nu?

In de laatste fase ben je tot een ontdekking gekomen: je hebt een geweldige website maar je hebt meer trekkracht nodig onder de motorkap. Je wilt uitbreiden en nieuwe markten bestormen. Dus het is tijd om de Tesla weg te doen en de Bentley te halen. Je breidt je website nog een keer uit en neemt extra personeel aan en zo wordt je de grootste in jou branche. Maar je bent nog steeds niet klaar want ook de Bentley moet onderhouden worden. De wereld blijft veranderen en dus blijf je ook je website altijd vernieuwen. Zeker als je een gevestigde naam wilt blijven in jouw branche. Je moet alles bijhouden om een grote naam te blijven, je content moet vernieuwend blijven, je moet je eigen site en die van de concurrenten blijven analyseren en op de punten waar dat kan verbeteren.

 

website